Yhdistys

Vasemmalta löydät tietoa yhdistyksestämme, kuten mitkä ovat 4H:n arvot, ketä kuuluu yhdistyksemme hallitukseen jaEU:n tietosuoja-asetuksesta.

KORONA

Korona

4H-harrastuksessa opitaan itse tekemällä, pidetään hauskaa ja opitaan uusia asioita kavereiden kanssa. Tervetuloa joukkoon!

4H-harrastuksessa voi olla turvallisin mielin. Tässä kerromme 4H:n toimintatavoista covid19-epidemian aikana. Tilanteen pitkittyessä meille on tärkeää tehdä kaikki voitavamme, että lasten ja nuorten elämä sujuisi mahdollisimman normaalisti ja heillä olisi mahdollisuus ryhmässä toimimiseen ja laadukkaaseen ohjaukseen myös vapaa-aikana.

Kaikessa 4H-toiminnassa huolehditaan turvallisuudesta.

Toimintaohjeita 4H-kerholaisen, harrastekursseille ja leirille osallistujan huoltajille:

·        Ryhmätoimintaan (kerhot ja leirit) ja kursseille ja koulutuksiin voi osallistua vain täysin oireettomana. Ilmoittakaa sairastumisesta ja sairastumisen syystä erityisesti, jos on mahdollista, että se liittyy koronatilanteeseen. Ajankohtaisia ohjeita löytyy THL:n sivuilta

·        Jos lapsenne ei kulje itsenäisesti kerhoon, kurssille tai leirille, saattakaa hänet piha-alueelle ja hakekaa samasta paikasta. Pyrimme välttämään ylimääräisten henkilöiden oleilua ryhmätoiminnan tiloissa.

* Huom! 4H-kerhoissa, kursseilla ja leireillä on voimassa vahva suositus, että 12 vuotta täyttäneet kerholaiset  käyttäisivät kasvomaskia.

Poikkeukselliset olosuhteet otetaan huomioon 4H-kerhoissa, kursseilla ja leireillä seuraavasti:

·        Ryhmäkokoko määräytyy tilojen koon ja ohjaajien määrän mukaan.  Voimme jakaa kerholaisia pienempiin ryhmiin ja kerhooissa ja leireillä aina on mahdollista ulkoilla enemmän.

·        Ryhmissä huolehditaan hyvästä käsihygieniasta, ja kädet pestään toimintaan tultaessa ja toiminnasta poistuttaessa. Lisäksi kädet pestään ennen ruokailua, wc-käynnin jälkeen, aina ulkoa sisälle tullessa, sekä aina aivastamisen tai yskimisen jälkeen, tai kun kädet ovat näkyvästi likaiset. Kädet kuivataan kertakäyttöisiin paperisiin käsipyyhkeisiin.

·        Käsihuuhdetta on saatavilla jos käsienpesumahdollisuudet on rajalliset. Lasten käsihuuhteen käyttö tapahtuu aikuisen/kerhonohjaajan valvonnassa.

·        Safkasankarit-teemakerhossa sekä muissa kokkauskerhoissa ja leireillä ruokaa laittaessa hygienia korostuu. Normaalin, edellä mainitun käsien puhtauden lisäksi huomioidaan pintojen puhdistus.

·        Yhteiskäytössä olevien työvälineiden, kuten askartelutarvikkeiden käyttöä vähennetään tai niitä puhdistetaan käyttäjien välillä. Siivousvälineet on kerhotilassa saatavilla ja sitä käytetään välineiden ja pintojen puhdistuksessa.

·        Mikäli kerhokerta jostain syystä joudutaan perumaan sairastumisen tai muun syyn takia tiedotetaan huoltajia mahdollisimman pikaisesti.

Saatamme joutua äkillisesti perumaan yksittäisiä kerhokertoja, ja olemme myös valmiudessa siirtämään kerhotoimintamme etäkerhotoiminnaksi nopeasti, tai tekemään muita muutoksia ohjelmaan, mikäli tartuntatautitilanne sitä edellyttää.

Seuraamme tarkasti valtakunnallisia ja paikallisia ohjeistuksia koronatilanteesta.

Jos tulee kysyttävää, olethan yhteydessä!

Yhteystiedot:  Leena Toivakka 040 5877804  leena.toivakka@4h.fi