4H-yrityksen perustaminen

Yritysidean keksiminen

Kuulostaako yrittäminen hyvältä ajatukselta, mutta et ihan keksi, minkälaisen 4H-yrityksen voisit perustaa?

 Parasta on aloittaa miettimällä, mitä sinä osaat. Missä sinä olet hyvä, mitä teet mielelläsi, mitä harrastat, mistä olet kiinnostunut? Voit myös pohtia, mikä sinulle olisi yrittämisessä se pääasia: työkokemus, hauska tekeminen vai rahan ansaitseminen. 
Katsele ympärillesi ja mieti, millaisille palveluille ja tuotteille Jämsässä olisi tarvetta. Miten ja millä sinä voit vastata kysyntään? Ratkaisemalla tämän kysymyksen saat itsellesi yritysidean! :)

Vinkki! Voit kirjoittaa ajatuksiasi paperille, esim. ajatuskarttana tai ranskalaisin viivoin muistiinpanoja. Ajatukset pysyvät kasassa ja sinulla on ensimmäinen asiakirja yrityksellesi, jota voit hyödyntää myöhemmin, kun kerrot yritysideastasi 4H:lla ja kun täytät liiketoimintasuunnitelmaa.

Yrityksen perustamisen askeleet

Ajallisesti homma kulkee näin:

  1. Päätät yrityksen perustamisesta.
  2. (Kehität yritysidean 4H-yrityskurssilla.)
  3. Etsit itsellesi yritysohjaajan ja teet hänen kanssaan ohjaussopimuksen (Lomakkeet 4H-yrittäjälle-kohdasta voit ladata lomakkeen).
  4. Teet perustamisilmoituksen oman 4H-jäsenkorttisi kautta.
  5. Teet tarpeelliset materiaalihankinnat.
  6. Suunnittelet markkinoinnin: mm. teet mainoksen ja mainostat yritystäsi. Kannattaa rekisteröityä 4H-yrittäjien omalle markkinapaikalle, www.4h.fi/yritystori.
  7. Yritystoimintasi käynnistyy.
  8. Teet toimintakertomuksen.
  9. Teet talousraportin yhteenvedon.
  10. Arvioit 4H-yrityksesi toimintaa ja teet kehitysideoita.

Yrittäjän kannattaa aina tehdä selkeä suunnitelma siitä, mitä yrityksessä tapahtuu milloinkin. Aikatauluttaminen on tärkeää siksikin, että yritystoiminnasta saadaan mahdollisimman sujuvaa ja tuottavaa. Sinä päätät, sillä 4H-yritys pyörii aina sinun ehdoillasi!